Apple News

Вашият Apple ID и телефонен номер се използват на друго устройство – какво да правя

Получили ли сте неочаквано известие на вашето устройство Apple, което казва, че вашият Apple ID и телефонен номер вече се използват за iMessage и FaceTime на нов Mac, iPhone или Ай Пад ?



Apple id се използва друго устройство Facetime Message
Ако отговорът е да, няма нужда да се паникьосвате. Съобщението не означава непременно, че нещо злонамерено се е случило с вашия акаунт в Apple. Всъщност в по-голямата част от случаите има просто обяснение за това. Продължете да четете, за да научите повече.

Защо получих това съобщение?

Всеки път, когато настроите ново устройство на Apple, ще бъдете помолени да влезете в него чрез вашия ‌Apple ID‌. Вашият ‌Apple ID‌ е акаунтът, който използвате за влизане във всички услуги на Apple като iCloud, iTunes Store и App Store. Можете да имате няколко устройства, влезли в един и същ ‌Apple ID‌. Това гарантира, че вашият ‌iCloud‌ потребителските данни, изтеглянията на приложения и покупките на медии могат да се синхронизират между тях.





Ако настроите ново устройство на Apple, изтрийте и инсталирайте отново операционната система на устройство, което вече притежавате, и след това влезте отново във вашия ‌Apple ID‌ или просто излезте от iMessage или ‌FaceTime‌ на устройство, всички други устройства, влезли в същия ‌Apple ID‌ трябва да изведе на екрана следното изскачащо известие: „Вашият ‌Apple ID‌ и телефонен номер вече се използват за iMessage/‌FaceTime‌ на нов [‌iPhone‌/‌iPad‌/Mac]. Ако наскоро сте влезли в [име на устройство], можете да игнорирате това известие.'

Но не направих нищо от тези неща наскоро!

Дори ако наскоро не сте направили нищо, за да гарантирате изскачащото съобщение и не разпознавате името по подразбиране на устройството („‌iPhone‌“ например), това не означава непременно, че се е случило нещо неблагоприятно . Понякога отнема известно време, докато Apple актуализира вашия ‌Apple ID‌ списък с устройства в неговите сървъри за активиране.

В други случаи съобщението ще се появи, ако включите устройство, което не е било свързано с интернет известно време, особено ако сте влезли в iMessage или ‌FaceTime‌ през периода, през който е бил прекъснат. Съобщението може да се появи и ако устройството е разчитало на лоша Wi-Fi връзка.

В тези случаи съобщението е просто забавено известие, а не знак за компрометиран ‌Apple ID‌. Въпреки това, ако сте подозрителни, защото името на устройството, което е влязло във вашия ‌Apple ID‌ не е име по подразбиране и не го разпознавате, можете да проучите причината, като проверите своя ‌Apple ID‌ списък с устройства с Apple. Следващите стъпки ви показват как.

Как да проверите списъка с устройства с Apple ID

  1. На вашия ‌iPhone‌ или ‌iPad‌, отворете приложението Настройки.
  2. Докоснете своя ‌Apple ID‌ банер в горната част на менюто.
  3. Превъртете надолу, след което докоснете всяко име на устройството, за да видите информацията за това устройство, като модел на устройството, сериен номер, версия на ОС и дали устройството е надеждно и може да се използва за получаване на ‌Apple ID‌ кодове за потвърждение.
    Apple id списък с устройства ios

Можете също да видите този списък на Mac, като щракнете върху Ябълково меню () в лентата с менюта, като изберете Системни предпочитания... и щракване Apple ID .

Ако видите нещо неудобно или подозрително – устройство, свързано с вашия ‌Apple ID‌ които не разпознавате, например – тогава акаунтът ви може да бъде компрометиран. Трябва да премахнете устройството от акаунта си, като използвате червената опция в долната част на екрана за това устройство. След като направите това, следвайте стъпките по-долу, за да защитите акаунта си.

Как да получите контрол върху вашия Apple ID

  1. Влезте във вашия ‌Apple ID‌ страницата на акаунта използва Уебсайтът на Apple ID на Apple . Ако не можете да влезете или получите съобщение, че акаунтът е заключен, когато се опитате да влезете, опитайте нулирайте или променете паролата си .
    Apple пароли за идентификация за влизане

  2. Прегледайте цялата лична информация и информация за сигурност във вашия акаунт. Актуализирайте всяка информация, която не е правилна или която не разпознавате, включително вашето име, основния ви ‌Apple ID‌ имейл адрес и алтернативен/спасителен имейл адрес, вашите телефонни номера. Също така проверете своите въпроси и отговори за сигурност и се уверете, че отговорите ви не са лесни за отгатване.
  3. Ако още не сте, настройте двуфакторно удостоверяване за вашия Apple ID . Тази допълнителна функция за сигурност е предназначена да попречи на всеки да има достъп до вашия акаунт, дори ако знае паролата ви.

Ако нямате активирана 2FA, щракнете върху тези съответни връзки, за да ви отведе до секциите, обясняващи как да нулирате паролата си за Apple ID, ако използвате двуфакторна проверка, базирана на SMS, или ако имате имейл, парола и въпроси за сигурност настройте за вашия акаунт.